Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
ATLÉTIKAI VILÁGBAJNOKSÁG 2023 - Budapest
  2023-07-12 19:45:02, szerda
 
 







ATLÉTIKAI VILÁGBAJNOKSÁG 2023 - Budapest


A Sportok Királynője címmel szokták illetni azt a sportágat, amelyben az egyik legnagyobb világeseményének Budapest (2023. augusztus 19-27.) ad otthont ebben az évben. Az atlétika az egyik legnépszerűbb sportág, hiszen minden sportok alapjának tekinthető. Az ember alapvető mozgásformáira épül.


A 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát 2018 decemberében a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (akkor: IAAF, 2019-től: World Athletics) monte-carlói ülésén kapta meg Budapest.

Ez lesz a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság.

Ez az első alkalom, hogy az atlétika csúcseseményét Közép-Európában rendezik. A 2023-as atlétikai világbajnokság Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye lesz, amit 2023. augusztus 19. és 27. között Budapesten, a Nemzeti Atlétikai Központban, illetve az utcai futó- és gyaloglóversenyek miatt Budapest belvárosában rendeznek meg.

Budapest a Nemzetközi Atlétikai Központ felépítésével készült a világverseny lebonyolítására.

A vadonatúj Nemzeti Atlétikai Központ ad otthont a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságnak. A kifejezetten atlétikára tervezett stadion 35 000 férőhelyes lesz a 2023-as világbajnokságra. A létesítmény a Duna keleti partján, a város déli részén épül fel. A minden igényt kielégítő, korszerű, létesítmény nemcsak a magyar atlétika új otthona lesz, hanem Közép-Európa legnagyobb verseny- és edzőközpontja is.

Elkészült a budapesti atlétikai világbajnokság hivatalos imázsfilmje, a látványos klipben feltűnnek a magyar és a nemzetközi atlétikai élet sztárjai és a világbajnokság helyszínei is.

Magyarország történetének eddigi legnagyobb sporteseménye lesz az atlétikai világbajnokság, amelyet 2023. augusztus 19. és 27. között rendeznek a fővárosban.

Több mint 251 országból 2000 atléta érkezik Magyarországra, hogy részt vegyen a világ harmadik legnagyobb sporteseményén, és több mint 1 milliárd ember figyelmére számítanak a rendezők 9 napon át. A TV társaságok, az internetes elérések révén ennyi ember nézheti majd az eseményeket világszerte.

Az atlétikai világbajnokságra minden eddiginél több magyar sportoló is kvalifikálta magát. Az atlétika itthon mindig is népszerű volt, de a hosszú ideje tartó színvonalas szakmai munka eredményeként egyre több magyar sportoló ér el jelentős eredményeket.

A külföldi országok közül a listát egyébként az Egyesült Királyság vezeti, a második pedig az Egyesült Államok.

Magyarország eddigi legnagyobb sporteseményének helyszínei a stadion falain kívül egyes versenyszámok esetén a főváros utcáin is nyomon követőek lesznek.

A vb egyebek mellett a maraton és a gyalogló versenyeknek köszönhetően egészen káprázatos kulturális-turisztikai látványosságnak is ígérkezik, hiszen az atléták a Hősök teréről indulva a világörökség részét képező Andrássy úton futnak, olyan jelentős kulturális látványosságok érintésével, mint a Szépművészeti Múzeum, a Lánchíd vagy a megújult Operaház, a budai és a pesti rakpartról pedig látható lesz a teljes panoráma.

A világverseny szlogenje a Láss csodát! - ez egyben hirdeti országunk, mint Közép-Kelet-Európa első ilyen jellegű világverseny rendezőjének lehetőségét, és a résztvevő sportolók saját teljesítményük határait feszegető viadalának nagyszerűségét.

Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke, aki maga is többszörös olimpiai bajnoka az 1500 méteres síkfutásnak, annak a véleményének adott hangot, mely szerint gyönyörű a város és az új sportközpont kiváló helyszín a világverseny megrendezéséhez. A világbajnokság programjai a rendezvény teljes időtartama alatt folyamatosan kínálják a lehetőséget híres sportolók és versenyszámaik megtekintésére.

Több mint 70 országból, köztük Új-Zélandról, Japánból és Chiléből, azaz a világ túloldaláról is vásároltak jegyeket a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságra - közölte a szervezőbizottság. Pakisztán már a 75. ország, ahonnan érkeznek nézők a budapesti eseményre. A szurkolók többsége európai, a rangsor élén természetesen a magyar nézők állnak. Utánuk legtöbben összességében a környező országokból érkeznek majd Magyarországra az atlétika szerelmesei.

Augusztusban a világ figyelni fog egy országra, egy városra, annak épületeire, az itt élő emberekre. Mind barátok leszünk a sport által, a sportért. Mert közös a cél, hogy hősök a pályán kívül is legyenek!

H A J R Á M A G Y A R o K !







A világbajnokságon 49 versenyszámot rendeznek 9 napon át. Minden este lesznek versenyek és 5 délelőtti program is szerepel az időrendben. A hat utcai versenyre öt délelőttön kerül sor, csupán a férfi és női 35 kilométeres gyaloglás lesz egyazon napon. A pályaversenyeken minden döntő az esti programban szerepel, s minden nap legalább négy finálét láthatnak majd a nézők. Az utolsó két napon nyolc-nyolc finálé kapott helyet a programban, az esemény utolsó száma a női 4×400 méteres váltó döntője lesz

E mellett az atlétikai vb második versenynapja, augusztus 20-a a magyar államalapítás ünnepe, amikor a külföldi versenyzők és látogatók a magyarokkal közösen tekinthetik meg a hagyományos tűzijátékot. A 9 napos vb így az egész világnak megmutatja majd Magyarország és Budapest csodáit.

A vidéken élő magyar szurkolók számára a MÁV-Volán-csoport VB2023 elnevezéssel kedvezményes jegyet vezet be: a szimbolikus, maximum 2023 forintos jegy augusztus 18. és 27. között a Budapestre történő utazásra, míg a visszautazásra augusztus 19. és 28. között lesz érvényes.







World Athletics Championships Budapest 23 Official Film

Link



Meglepetések, hangulat, dominancia - Valóban a budapesti atlétikai világbajnokság volt minden idők legjobbja?

Link

















 
 
0 komment , kategória:  Sport  
Címkék: világeseményének, pályaversenyeken, sporteseményének, világbajnokságra, világbajnokságon, látványosságnak, megrendezéséhez, lebonyolítására, nagyszerűségét, versenyszámaik, mozgásformáira, világbajnokság, megtekintésére, látványosságok, teljesítményük, csúcseseményét, sporteseményén, magyarországra, visszautazásra, eredményeként, felépítésével, sporteseménye, edzőközpontja, championships, versenyszámok, szépművészeti, legnépszerűbb, versenyszámot, természetesen, államalapítás, összességében, augusztusban, rendezőjének, világverseny, véleményének, magyarország, egyik legnagyobb, egyik legnépszerűbb, ember alapvető, 2023-as atlétikai, első alkalom, atlétika csúcseseményét, utcai futó-, világverseny lebonyolítására, vadonatúj Nemzeti, 2023-as budapesti, kifejezetten atlétikára, 2023-as világbajnokságra, város déli, minden igényt, magyar atlétika, budapesti atlétikai, ATLÉTIKAI VILÁGBAJNOKSÁG, Sportok Királynője, Nemzetközi Atlétikai Szövetség, World Athletics, Nemzeti Atlétikai Központban, Nemzetközi Atlétikai Központ, Nemzeti Atlétikai Központ, Egyesült Királyság, Egyesült Államok, Szépművészeti Múzeum, Sebastian Coe, MÁV-Volán-csoport VB2023, World Athletics Championships Budapest, Official Film,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Bertolt Brecht -től idézet  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Rátalálsz  210 éve született a SZÓZAT meg...  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Őrizkednünk kell...  Nagyi telefonál  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png kutya  Kaffka_Margit  Hogy lehet megtartani  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Png virág  Alázat  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Nagyon különös  Akarat  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Egy hatékony szolga  Nem számIt  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Még csak most kezdődik a nap  Akarat  Szívem tiéd  A sors  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  A kételkedés kezelése  Akarat  Örülök, hogy látlak!  Png kutya  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Erdőn  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Éretlen vers  Bertolt Brecht -től idézet  A sors  Reménység és erő Krisztustól e...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Png nő  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Idő  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Popper Péter szavai  Png kutya  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Akarat  Jó éjszakát  Jó éjszakát  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
egyik legnagyobb, egyik legnépszerűbb, ember alapvető, 2023-as atlétikai, első alkalom, atlétika csúcseseményét, utcai futó-, világverseny lebonyolítására, vadonatúj Nemzeti, 2023-as budapesti, kifejezetten atlétikára, 2023-as világbajnokságra, város déli, minden igényt, magyar atlétika, budapesti atlétikai, látványos klipben, nemzetközi atlétikai, világbajnokság helyszínei, atlétikai világbajnokság, világ harmadik, internetes elérések, eseményeket világszerte, atlétikai világbajnokságra, atlétika itthon, hosszú ideje, külföldi országok, listát egyébként, második pedig, stadion falain, főváros utcáin, gyalogló versenyeknek, világörökség részét, megújult Operaház, pesti rakpartról, teljes panoráma, világverseny szlogenje, résztvevő sportolók, 1500 méteres, véleményének adott, világverseny megrendezéséhez, világbajnokság programjai, rendezvény teljes, lehetőséget híres, világ túloldaláról, budapesti eseményre, szurkolók többsége, rangsor élén, magyar nézők, környező országokból, atlétika szerelmesei, világ figyelni, sport által, pályán kívül, pályaversenyeken minden, esti programban, esemény utolsó, magyar államalapítás, külföldi versenyzők, magyarokkal közösen, hagyományos tűzijátékot, egész világnak, visszautazásra augusztus, világeseményének, pályaversenyeken, sporteseményének, világbajnokságra, világbajnokságon, látványosságnak, megrendezéséhez, lebonyolítására, nagyszerűségét, versenyszámaik, mozgásformáira, világbajnokság, megtekintésére, látványosságok, teljesítményük, csúcseseményét, sporteseményén, magyarországra, visszautazásra, eredményeként, felépítésével, sporteseménye, edzőközpontja, championships, versenyszámok, szépművészeti, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 84 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4306
  • e Hét: 24125
  • e Hónap: 63946
  • e Év: 241821
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.